Betonlook stucwerk, ook wel leefbeton, woonbeton of betoncire genoemd, is een wandafwerking die je in verschillende interieurs kunt toepassen. Van modern, industrieel tot landelijk alles is mogelijk. Een wandafwerking met betonlook kan worden toegepast in badkamers, op de vloer, toilet, douche, keukens, open haard of andere natte ruimtes in plaats van tegelwerk. Zelfs meubels kun je laten bewerken met onze betonlook, denk hierbij aan tafels, bovenkant van een kast of dressoir etc.

Betonlook is een natuurlijk product dat geheel met de hand wordt gemaakt waardoor het die natuurlijke uitstraling krijgt en je betonlook ruimte een eigen unieke uitstraling en huiselijk sfeer krijgt.

Een betonlook wandafwerking is keihard en kan wel tegen een stootje. Deze slijtvaste afwerking is niet gevoelig voor schimmel en bacteriën en is kleur vast. Zo zijn er veel voordelen van deze betonlook op de muren.

De voordelen van betonlook stucwerk in je badkamer, keuken, etc. zijn:

  • Waterdicht
  • Slijtvast
  • Onderhoudsvrij
  • Naadloos
  • Hoge drukpunt belasting

Betonlook in de badkamer

Als je geen tegels wilt in je nieuwe badkamer dan is betonlook op de muren een prima alternatief. Betonlook cire is een waterbestendig stuc product wat door middel van een coating goed toegepast kan worden in de inloopdouche en zelfs op de vloer van de doucheruimte/badkamer.

Als je in de badkamer van je oude badkamertegels af wilt en je kiest voor een mooie decoratie op je wanden dan is betonlook de ideale oplossing. Dit product kan zelfs over het oude tegelwerk worden aangebracht en verwijdering is daarom niet nodig, mits de wandtegels los zitten.

Mocht je een badkamermeubel of wastafel hebben van MDF en je wilt het blad hiervan graag met een betonlook laten afwerken is dit geen enkel probleem. Aanrechtbladen, eettafels, en zelfs een houten trap kan worden voorzien van dit prachtige product in betonlook.

Belangrijk om te weten is dat betonlook in de badkamer aanbrengen, een precisie klus is voor een stucadoor. Zo moeten de naden van de hoeken goed op elkaar aansluiten en moet er als afwerking een 2 componenten coating worden aangebracht. Deze coating zorgt ervoor dat het oppervlakte krasvast wordt en geheel waterbestendig is.

Waterdicht afwerken

Het waterdicht afwerken van je betonlook product kan gedaan worden met een twee componenten epoxy coating. Deze epoxy wordt in twee tot drie lagen aangebracht op je betonlook product, met een lak roller en wordt zeer hard en maakt de eindafwerking compleet en geheel waterdicht voor je badkamer, keukenwand, douche of toilet.

Betonlook stucwerk aan laten brengen op je wanden in je woonkamer of de om timmering van je open haard geven je interieur zeker een warm gevoel. In combinatie met natuursteen, glas of staal creëer je een modern en strak interieur in je woning.

Nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden voor betonlook, kijk hier voor meer foto’s of neem gelijk contact met ons op

Ons stukadoorsbedrijf is gevestigd in Zierikzee op Schouwen Duiveland en zijn werkzaam in heel Zeeland.  Ook daar buiten komen we graag bij je langs om je woning nog mooier te maken. Denk hierbij aan Goeree-Overflakkee of Voorne-Putten. Nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden, neem een kijkje op de portfolio pagina of bel 06-23245406.